طراحی و ساخت انواع سردخانه

09128951640 کارشناس فروش
سردخانه لبنیات

سردخانه لبنیات تولید شده در صنایع برودتی کولست دارای کیفیتی بسیار بالا و از پر فروش ترین محصولات این مجموعه بوده که کاربرد بسیار زیادی در نگهداری انواع محصولات لبنی همچون خامه ، پنیر ، شیر ، ماست ، کره ، دوغ و.... دارد

یخچال صنعتی کولست
یخچال صنعتی کولست

سردخانه لبنیات

شیراز جمله محبوب ترین محصولات لبنیات بوده که منبع اصلی تشکیل انواع لبنیات است و تمامی محصولات لبنی از ماده ی اصلی به نام شیر تشکیل میشوند .و همچنین به صورت روزانه تمام مردم دنیا از ان به طور مجزا استفاده میکنند . اما یکی از مزیت های این محصول محبوب این است که بسیار نسبت به دمای نگهداری و شرایط محیطی حساس بوده وتمامی محصولات  لبنیاتی از جمله  شیر از حساسیت فوق‌العاده بالایی برخوردار بوده و به راحتی تحت تاثیر شرایط نامناسب و در تماس با هرگونه آلودگی میکروبی به سرعت فاسد میشود . 

سردخانه ابنیاتی

در نتیجه میتوان گفت که لبنیات نیز مانند سایر مواد غذایی نسبت به دما و شرایط محیطی حساس بوده و نیازمند ان است که پس از تهیه ی ان به سرعت در یک مکان خنک و در شرایط مناسب نگداری شود . به همین منظوربرای نگهداری انها از قبل از توزیع و عرضه انها به بازار انها را در سردخانه های صنعتی زیر صفر یا بالای صفر نگهداری میکنند . لبنیات در سردخانه بالای صفربه جهت جلوگیری از هر نوع الودگی و خرابی نیز به صورت منجمد نگهداری می شود. شیر جزء مواد غذایی مهم در جدول غذایی تمامی انسان ها بوده و پایه ی تهیه ی بسیاری از مواد غذایی دیگرمیباشد . از این رو سرد کردن شیر و فرآورده های آن به جهت حفظ کیفیت ان و جلوگیری از فاشد شدن ان ، بلافاصله پس از تهیه شدن در همان دامداری ها به سرعت عمل خنک کردن انها شروع می‌شود. نگهداری لبنیات در سردخانه اهمیت فراوان داشته و باید طبق اصول و استاندار ها انجام شود . نگهداری انواع لبنیات به طور مختلف انجام میشود زیرا هر محصول در دمای و مرطوب نسبی مخصوص به خود نگهداری شود . اما در کل نگهداری انها دارای دو روش کلی میباشد که در زیر به ان اشاره میکنیم . 

. صنایع برودتی کولست از جمله صنایع معتبری به حساب ماید که در این زمینه و تولید انواع سردخانه های صنعتی پیشگام است . از انواع تولیدات این مجموعه میتوان به موارد زیر اشاره کرد : 

  1. سردخانه محترک و ثابت
  2. سردخانه زیرصفرو بالای صفر
  3. تونل انجماد 
  4. سردخانه لبنیات 

خرید سردخانه لبنیات

دو روش عمده برای نگهداری لبنیات در سردخانه 

  • نگهداری لبنیات به صورت سرد ( بالاتر از صفر درجه سانتیگراد )
  • نگهداری لبنیات به صورت یخ زده ( زیر صفر درجه سانتیگراد )

 

انواع سرد خانه جهت نگداری لبنیات  

  1. سرد خانه لبنیاتی یا اتاقی

  2. سردخانه شیر خام 

  3. سرد خانه خامه 

  4. سرد خانه پنیر 

  5. سرد خانه کره 

  6. سردخانه ماست 

سردخانه لبنیاتی

توصیه های لازم در مورد فرآورده های شیر

  •  از مصرف خامه غیرپاستوریزه بشدت خودداری نمائید .

 

  • کره بسته بندی شده پاستوریزه را تنها میتوان  بمدت یک هفته در داخل یخچال نگهداری کرد و برای نگهداری ان درمدت زمان بیشتر باید داخل فریزر نگهداری شود .

 

  • از مصرف کره غیرپاستوریزه و بصورت مستقیم بشدت خودداری نمایید .

 

  • شیر یک ماده بسیار مغذی و مفید واز جمله مهم ترین مواد غذایی است که باید روزانه به بدن برسد ولی در عین حال حساس به ورود میکروبها و باکتری‌ها و همچنین شرایط محیطی میباشد . بنابراین باید شرایط برای نگهداری فرآورده های لبنی به گونه‌ای فراهم شود که امکان رشد و تکثیر آلودگی‌ها در انها بشدت کاهش پیدا کند. بنابراین روش‌های مختلفی برای نگهداری لبنیات در سردخانه ها بوجود آمده است که در اینجا به دو روش اصلی ان اشاره کردیم .

 

  • دمای شیر خام را باید بلافاصله پس از شیر دوشیده شدن در دامداری‌ها و یا در مراکز جمع‌آوری شیر، با سرعت بسیار بالای حداکثر در بازه ی زمانی 3-2 ساعتبعد از دوشیده شدن دمای ان توسط سامانه و یا دستگاه سرمازا (مانند مبدل صفحه ای و یا لوله‌ای آب سرد) تا دمای 4 درجه سلسیوس کاهش پیدا کند سپس آن را به مخازن عایق کاری شده فرستاده و باید تا ترابری به کارخانه شیر پاستوریزه و انجام فراوری و .....در همان دمای 4 درجه نگهداری شود .

ساخت سردخانه

  • شیر خام به هنگام رسیدن به کارخانه ، اگر تا چند ساعت بعد از ان فراوری نشود باید به صورت مجددو بی‌درنگ و به سرعت دمای آنرا با بهره گیری دستگاه سرمازا (مانند مبدل صفحه ویا لوله‌ای ) تا دمای 4 درجه سلسیوس کاهش داده و در مخازن عایق کاری شده نگهداری شود. 

 

  • سپس شیر خام 24 ساعت مانده را باید بیدرنگ با روش‌های معمولی پاستوریزه کرده و مجددا ادردمایی کنتر از 4 درجه سلسیوس سرد کرد.

 قیمت سردخانه لبنیات

  • نگهداری لبنیات در سردخانه های زیر صفر

روش نگهداری محصولات لبنیات در سرد خانه زیر صفر متفاوت با سرد خانه بالای صفر بوده و باید در نگهداری محصولات در این سرد خانه به نکات زیر توجه فرمایید :

 

  • شیر ؛ همان طور که گفته شد شیر خام باید به صورت خنک شود و برای جلوگیری از فاسد شدن شیر میتونیم از روش انجماد استفاده کرده واز انها نگهداری کنیم . روش نگهداری شیر خام در سردخانه زیر صفر و به روش انجماد به این صورت میباشد که ابتدا شیر پاستوریزه و هموژنیزه ی که با کاهش دما تا زیر نقطه ی انجماد شیربع صورت منجمد شده میباشد را در دمای 18- درجه سانتیگراد انبار کرده و نگهداری میکنیم . البته این نکته بسیار حائز اهمیت بوده که  ما قادر نخواهیم بود تاشیر پاستوریزه را در مدت زیاد نگهداری کنیم . در صورت عدم رعایت این نکته ممکن بوده که شیر طعم تندی بخود گرفته و دلیل ان اکسید شدن شیر میباشد و یا مواد جامد شیرهنگام یخ زدايی از یک دیگر جدا شوند در نتیجه برای جلوگیری از تند شدن طعم شیر باید از اسید آسکوربیک به عنوان ماده ی ضد اکسیداسیون استفاده کنیم . البته با همه ی این شرایط طعم شیر در حالت منجمد بسیار بهترخواهد بود از شیر نگهداری شده از طریق سایر روشها از جمله روش استفاده از سرد خانه بالای صفر درجه میباشد . در حالت کلی بهترین روش برای نگهداری شیر پاستوریزه نگهداری انها در سردخانه زیر صفر بوده و شیر در این حالت نگهداری دارای طعم مطبوع تری بوده و در مدت زمان بیشتری قابل نگداری بوده و ماندگاری بیشتری نیز خواهد داشت . 

 

  • کره ؛ برای نگهداری کره در سردخانه های زیر صفر و یه صورت منجمد باید ابتدا آن را منجمد کرده و دمای ان را تا زیر نقطه ی انجماد ان کاهش داد حال اگر کره دارای 3.5% نمک باشد دردمای کمتر یعنی در دمای 19.8- درجه سانتیگراد منجمد خواهد شد و اگر بدون نمک باشد در دمای 9- درجه سانتیگراد منجمد میشود . زیرا وجود نمک در کره باعث افزایش نقطه انجاد محصول میگردد در نتیجه کره دارای نمک نسبت به کره بدن نمک دمای کمتری نیاز دارد برای منجد شدن . پس از انجام عمل انجماد کره برای نگهداری کره در سرد خانه زیر صفرنباید دما را بالاتر از 20- درجه سانتیگراددر نظر بگیریم زیرا باعث اب شدن کره ها و در نهایت فاسد شدن انها میشود . همچنین برای نگهداری کره پاستوریزه در مدت زمانی طولانی به عنوان مثال برای به مدت یک سال یا بیشترباید دمای نگهداری را تا 30- درجه سانتیگراد کاهش داده . رطوبت نسبی سردخانه برای نگهداری کره نبايد از 70 درصد کاهش پیدا کرده و یا بیشتر از 75 درصد باشد. به این دلیل که ممکن است کره پس از مدتی رطوبت خود را از دست داده یا در آن تجزیه کننده هایی مانند قارچ رشد و تکثیر کنند. و همچنین به دلیل احتمال زیاد بو مطبوع گرفتن و نامطلوب شدن طعم و مزه ی ان و از دست دادن کیفیت کره و در نتیجه بوجود امدن طعم تند در آن، نباید کره را همراه مواد غذایی دیگر در سردخانه قرار داد. 

تاسیس سردخانه

 

  • پنیر ؛ نگهداری پنیردر سرد خانه زیر صفر به صورت است که طبق معمول باید پنیر را به صورت منجمد شده و دمای ان را تا کمتر از نقطه ی انجمادش کاهش داد ولی باید این نکته را در نظر گرفت که خیلی کم اتفاق میافتد که سرد کردن پنیر در حالت منجمد و در سرد خانه های زیر صفر صورت گیرد. زیرا که پنیر با قرار گیری در در جه دمای زیر صفر و در حالت منجمد شده به علت تشکیل بلور های کریستالی یخی در ان  پنیر دچار تغييرات در بافت خود  میشود. پنیرهای در دمای 2- درجه سانتی گراد و حتی کمی بیشتر از این دما منجمد می‌شود. بهتر است انجماد پنیر به سرعت انجام پذیرد. در کل نگهداری تنیر بیشتر در سردخانه بالای صفر انجام میشود و اغلی خیلی کم پیش میاید که پنیر در سرد خانه زیر صفر درجه نگهداری شود . 

 

  • خامه ؛ نگهدای خامه به صورت منجمد شده اغلب خیلی کم اتفاق میافتد و خامه را بیشتر در سرد خانه بالا صفر نهگداری میکنند این محصول نیز مانند پنیر اغلب در سردخانه زیر صفر نگهداری نمیشود ولی به منظور استفاده درصنايع غذايی دیگر همچون بستنی سازی، باید خامه را به صورت منجمد و در دمایی پایین تر از نقطه ی انجماد ان نگهداری کنیم . زیرا در هنگام نگهداری خامه به صورت منجمد، رشد و تکثیر باکتری هاو قارچ های درون خامه در آن کاهش یافته و در نهایت متوقف خواهد شد. لازم به ذکر است که خامه ی بسته بندی شده را که از طریق جریان هوای سرد منجمدمیکنند و در دمای 18- درجه سانتیگراد  تا مدت 1 سال نگهداری میکنند . 

سردخانه زیر صفر

  • نگه داری لبنیات در سردخانه های بالای صفر

همان طور که اشاره کردیم به چند روش می‌توان شیر را برای حفظ ونگهداری در سردخانه های بالای صفر خنک کرد، متداول ترین روش ها استفاده از خنک کننده های سطحی و استفاده از تانکرهای دارای سرد کننده میباشند .  برای نگهداری لبنیات در سرخانه بالای صفرباید به نکات زیر توجه فرمایید : 

 

  • شیر؛ برای نگهداری شیر در سردخانه بالای صفر درجه ابتدا باید شیر خام را پاستوریزه کنیم و پس از پاستوريزه شدن شیر، می‌توان آن را در ظروفی مخصوص درب دار بسته بندی کرده و در سردخانه های بالای صفر در دمای بالاتر از صفر درجه بین صفر تا 2 درجه سانتیگراد و با رطوبت نسبی 89 تا 90 درصد نگهداری میشود همچنین به مدت 3 تا 5 روز میتوان انها را  نگهداری کردد. همچنین شیر دارای غلظت بالا یا کنسانتره ؛ در دو حالت شیرین و بدون قند در رطوبت نسبی 60 تا 70 درصد و دمای 18+ درجه سانتیگراد تا 1 سال قابل نگهداری هستند .

 

  • کره ؛ برای نگهداری کره  پس از انجام عملیت پاستوریزه کردن ان  باید انها را دسته بندی کرده و پس از دسته بندی کردن انها در بسته بندی های نفوذناپذیر، به رطوبت نسبی 78 تا 92 درصد و دمای حدودا 1 درجه سانتیگراد نیازمند است و تا مدت طولانی به میزان یک ماه قابل نگهداری میباشد ، در دمای 8- درجه سانتیگراد تا یک سال و در دمای 12- درجه سانتیگراد بیش از یک سال قابل نگهداری میباشد . 

 

  • پنیر ؛ پنییر را پس از تولید و پاستوریزه کردن ، این پنیر پاستوریزه را در آب نمک قرار میدهیم و در بسته بندی های مختلف و غير قابل نفوذ قرارخواهیم داد و در سردخانه با توجه به نوع پنیر و رطوبت نسبی آن قابل نگهداری در مدت زمان های متفاوت میباشد. برای مثال پنیر تازه در دمای صفر تا 5 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 80 درصد تا 2 روزقابل نگهداری است و پنیرهای فراوری شده در دمای 5 تا 7 درجه سانتیگراد و رطوبت 90 درصد تا 3 ماه قابل نگهداریاست 

 

  • ماست ؛ماست نیز پس از تهیه و پاستوریزه شدن باید در دمای مناسب برای نگهداری  شوده به این منظور ماست را  در ظروف درب دار و دمای 2 تا 5 درجه سانتیگراد نگهداری کرده  و به مدت 2 تا 10 روز می‌توان آن را نگهداری کرد. خنک کردن ماست از طریق گردش سریع باد سرد در محوطه ی نگهداری جریان یافتن باد سرد از بین محصولات صورت می‌گیرد.

 

  • خامه ؛ اگر محصول تازه باشد باید در ظروف درب دار و غیر قابل نفوذ و در دمای صفر تا 2 درجه سانتیگراد و با رطوبت نسبی 85 درصد نگهداری شود تا به مدت 3 تا 4 روز میتوان از آن ها نگهداری کرد . البته خامه ی بسته بندی شده ی پاستوریزه را می‌توان تا 7 روز در سردخانه نگهداری کرد. 

نصب سردخانه

اجزا و قطعات بکار رفته در سردخانه لبنیات 

  • کندانسور 
  • کمپرسور 
  • اواپرتور
  • موتور قدرتمند
  • ساندویچ پلن 
  • سیستم سرما زایی 
  • درب ضد زنگ و پوسیدگی 

 

  مشخصات سردخانه لبنیات 

نوع سردخانه


نوع وضخامت بدنه

بالای صفر  
ساندویچ پنل نبوغ سرمایش 8 سانتی متری
نوع و ابعاد درب 100در200 سانتیمتر
نوع و توان کمپرسور برودتی کلترون تایلند 2.2 اسب
نوع و برند گاز مبرد فریون R22 - ایسکون - دی وای - کالتون
نوع و توان اواپراتور آرشه کار _تکفاز 2 اسب تک فن 45
نوع و توان کندانسور حرارتی آرشه کار _تکفاز 2 اسب تک فن 50
نوع و میزان برق مصرفی تکفاز 11 آمپر
برند و ابعاد تابلو برق هیوندای کره 30×40
برند خط مایع دانفوس آلمان و کاستل ایتالیا
دمای ثابت سردخانه 2+
قطعات و لوازم استاندارد سردخانه ها چراغ روشنایی ، ترمومتر ، ترموستات ، کابل کشی ها
مدت زمان تحویل کالا 14 روز کاری

ساخت سردخانه لبنیاتی

نکات فروش صنایع برودتی کولست 

  • کلیه محصولات دارای 18 ماه گارانتی تو 5 سال خدمات پس از فروش می باشند.
  • نحوه سفارش کالا از طریق سایت و تماس با کارشناسان فروش می باشد.
  • ارسال از طریق باربری به سراسر کشور 
  • صادرات به عراق

 


امتیاز شما به این مطلب چقدر است؟


ارسال نظر درباره این موضوع

Loading...
تماس بگیرید