سردخانه برای میوه
سردخانه میوه همان طور که اسمش پیداست کاربرد بسیار زیادی در نگهداری میوه جات و سبزیجات دارد. و همچنین باعث افزایش طول عمر و ماندگاری محصول می شود و عمده دلیل بکار بردن و استفاده از این تجهیزات سرمایشی علاوه بر حفظ و نگهداری محصولات، سود آوری بیشتر باغداران و کشاورزان می شود. زیرا زمانی که میوه را در زمانی غیر از فصل خودش در بازار عرضه می کنند، این مسئله باعث زیاد شدن سود کشاورزان و باغداران می شود.
لازم به ذکر است که محصولات کشاورزی در دو زمان برداشت می شود. یکی از این زمان ها زمان فیزیولویکی بوده و دیگیری زمان رسیدن تجاری است. معمولا انواع غلات و حبوبات پس از رسیدن به زمان فیزیولوژیک قابل استفاده بوده و می توانند به بازار عرضه شوند. اما برخی از محصولات مانند انواع میوه و صیفی جات گاها زودتر و یا دیر تر از زمان فیزیولوژیکی برداشت شده و جمع آوری می شودند. زیرا اگر در زمان فیزیولویکی وارد بازار شوند کیفیت لازم را نخواهند داشت.
اکثریت محصولات غذایی نیازمند نگهداری در یک مکان و فضایی خنک دارند از جمله ی این محصولات میوه و سبزیجات و انواع صیفی جات می باشد. سردخانه میوه بسیار پر اهمیت بوده و بسیار تاثیر گذار در بازار و کنترل قیمت ها، زیرا میوه جات به محض رسیدن به بازار عرضه نمی شوند و مناسب برای عرضه به بازار نیستند و آنها را بعد از برداشت در سردخانه ها نگهداری می کنند. یکی از مزیت های سردخانه میوه این موضوع می باشد که این سردخانه باعث می شود تا نه تنها میوه ها و صیفی جات را حفظ کند بلکه قیمت های بازار را کنترل می کند و گاها مانع افزایش قیمت ها می شود. نگهداری میوه و سبزیجات در سردخانه دارای ضوابط و استاندارد و اصول می باشد. سردخانه ی میوه دارای انواع مختلف زیر صفر و بالای صفر می باشد.
صنایع برودتی کولست تولید کننده وعرضه کننده انواع محصولات برودتی و سرمایشی بوده که سردخانه های یکی از انواع انها می باشد که شامل انواع مختلفی نیز می باشند از جمله :
جدول نگهداری میوه ها در سردخانه
قطعا برای شما به عنوان یک کشاورز یا توزیغ کننده میوه این سوالات مطرح شده است که :
- کدام محصولات را می توان قبل از ورود به بازار در سردخانه نگهداری نمود؟
- چه میوه هایی را میتوان در سردخانه نگهداری کرد؟
- دمای نگهداری میوه در سردخانه چه میزان باشد؟ (دمای سردخانه میوه)
- میوه های سردخانه ای، چه نوع میوههایی هستند؟
- سردخانه نگهداری میوه، برای هر نوع میوه چه شرایطی باید داشته باشد؟
در این جدول تدوین شده به تمامی سولات پاسخ داده شده است
شرایط نگهداری میوه در سردخانه |
|||||
ردیف |
فراورده |
دمای نگهداری (°C) |
رطوبت نسبی (%) |
مدت نگهداری (روز) |
ملاحظات |
1 |
شرایط نگهداری آلبالو |
0 تا 1 |
95-90 |
7 |
|
2 |
شرایط نگهداری آلو و آلو سیاه و شابلون |
-1 تا 0 |
90-80 |
35-7 |
بستگی به زیر رقم دارد |
3 |
شرایط نگهداری انار |
3 تا 5 |
90-95 |
90-45 |
بستگی به زیر رقم دارد |
4 |
شرایط نگهداری انبه |
7 تا 14 13 |
90 90 |
49-28 49-28 |
بستگی به زیر رقم دارد |
5 |
شرایط نگهداری انجیر |
-1 تا 0 |
90 |
14-7 |
|
6 |
شرایط نگهداری انگور |
-1 تا 0 |
95-90 |
180-28 |
تیمار با SO2 |
7 |
شرایط نگهداری آناناس |
13-8 |
90-85 |
42-28 |
|
8 |
شرایط نگهداری آووکادو |
5-12 7-12 |
85-90 |
14-42 60 |
بستگی به زیر رقم دارد رسیده است |
9 |
شرایط نگهداری به |
-0.5 تا 0 |
90 |
60-90 |
مشکل قارچی دارد |
10 |
شرایط نگهداری پاپایا |
12 |
85-90 |
7-21 |
با آب داغ (45°C) به مدت 20 دقیقه تیمار شود |
11 |
شرایط نگهداری پرتقال پزتقال خونی |
5-7 4-7 |
85-90 90-95 |
45-80 20-55 |
|
12 |
شرایط نگهداری توت فرنگی |
0 تا 2 |
85-90 |
3 – 6 |
پیش سرد کردن مهم است |
13 |
شرایط نگهداری خربزه |
2-5 5-7 |
95 90 |
14 14-21 |
پیش سرد کردن مهم است |
14 |
شرایط نگهداری خرما (تازه) |
0 |
85 |
30-60 |
|
15 |
شرایط نگهداری خرمالو |
-1 |
90 |
75 |
|
16 |
شرایط نگهداری زردآلو |
-0.5 تا 0 |
90-95 |
7-21 |
|
17 |
شرایط نگهداری سیب -لبنانی زرد -لبنانی قرمز |
1- تا 4 |
90-95 90-95 |
240-365 210-365 |
|
18 |
شرایط نگهداری کیوی |
-0.5 |
90-95 |
90-120 |
به اتیلن و پوسیدگی خیلی حساس است |
19 |
شرایط نگهداری گلابی -کنفرانس -بارتلت(ویلیامز) -شاه میوه گلابی چینی |
0 تا 1 -1 تا 0 -1 تا 1 1 |
90 90 85-90 90-95 |
120-180 90 60 150-180 |
|
20 |
شرایط نگهداری گریپ فروت |
10 |
80-90 |
42-112 |
به پیتینگ خیلی حساس است |
21 |
شرایط نگهداری گیلاس |
0 تا 1 |
85-90 |
14 |
|
22 |
شرایط نگهداری لیمو -سبز -رنگ یافته |
13-14 12 5-6 |
85-90 85-90 90 |
120-180 30-120 21-42 |
به پیتینگ حساس است به اتیلن حساس است |
23 |
شرایط نگهداری نارنگی -فراورده شمال کشور -فراورده جنوب کشور یافا |
4 تا 7 5 تا 7 8 تا 10 |
85-90 |
60-75 30-45 50–80 |
|
24 |
شرایط نگهداری نارنگی ماندارین |
5 |
85-90 |
30-42 |
بستگی به زیر رقم دارد |
25 |
شرایط نگهداری موز |
13-15.5 |
85-90 |
28 |
|
26 | شرایط نگهداری موز سبز | 13-14 | 90-95 | 100 | |
27 |
شرایط نگهداری هلو |
-0.5 تا 0 |
90 |
14-21 |
به آسیب سرما حساس است |
28 |
شرایط نگهداری هندوانه |
12-17 |
85 |
14-21 |
|
29 | شرایط نگهداری توت سیاه و توت قرمز | 0.5- تا 0 | 90-95 | 2-3 | |
30 | شرایط نگهداری نارگیل | 0-1.5 | 80-85 | 30-60 | |
31 | شرایط نگهداری زغال اخته | 2-4 | 90-95 | 600 | |
32 | شرایط نگهداری کامکوات | 4 | 90-95 | 14-30 | |
33 | شرایط نگهداری گلابی جنگلی | 0 | 90 | 21 | |
34 | شرایط نگهداری شلیل و شبرنگ | 0.5- تا 0 | 90-95 | 14-20 |
نگهداری میوه در سردخانه
سردخانه صنعتی میوه همان طور که گفته شد قادر است میوه جات و صیفی جات و سبزیجات را به صورت زیر صفر درجه و بصورت منجمد نگهداری کرد و یا به صورت خنک و به صورت کوتاه مدت نگهداری کرد. در سردخانه میوه صنعتی انواع میوجات را می توان در انواع شکل ها، از جمله به صورت خردشده، پوره شده و.... دوردن سردخانه نگهداری کرد. اغلب کم اتفاق میوفتد که این محصولات در سردخانه زیر صفر نگهداری شود مگر در موارد خاص این اتفاق بیوفتد . اما در اکثریت موارد میوه ها را در بازه ی دمایی بالا نگهداری میکنند یعنی اغلب در سردخانه های بالای صفر نگهداری می شوند و حداقل دمای نگهداری آنها -12 درجه خواهد بود. اگر درجه ی دمای سردخانه از این میزان کمتر شود و سردتر شود، زمان نگهداری میوه افزایش میابد و باید دقت داشت که در سردخانه میوه میزان دما و رطوبت باید در حدی باشد که خواص ظاهر و شیمیایی میوه ها تغییر نکند و به میوه اسیبی نرسد. و تنها باعث حفظ کیفیت و تازگی آن شده و ماندگاری ان را افزایش دهد. البته باید به این موضوع بسیار دقت کرد که دمای نگهداری انواع میوه ها و صیفی جات با یکدیگر متفاوت بوده و هر کدام از میوه ها و صیفی جات نیازمند دمایی مخصوص بخود می باشند.
مراحل و نحوه کار سردخانه میوه
نگهداری میوه و سبزیجات و صیفی جات و انواع صیفی جات در سردخانه نیازمند گذرندن مراحلی می باشند که پیش از ورود آنها به داخل سردخانه می باشد .
-
سرد کردن مقدماتی میوه ، قبل از ورود محصولات به سردخانه میوه
به منظورکاهش دمای میوهها پیش از ورود به سردخانه میوه جات، سرد کردن مقدماتی میگویند. در اغلب مواقع پیش از ورود محصولات به سردخانه آنها را در راهروهای مخصوص که به این منظور طراحی شده اند وارد کرده و یک سری مراحل مقدماتی نظیر کاهش دمای محصول، سورتینگ واکسینگ، بسته بندی و … اجرا خواهد شد. لازم به ذکر است کاهش دما برای هر میوه متفاوت بوده و اگر میوهای که وارد سردخانه شود جزو میوههای مناطق معتدل باشد، در این مرحله حدود 5 درجه و برای میوههای مناطق گرمسیری که به سرمازدگی حساس هستند تا حدود 10 درجه سرد میشوند.
-
درجه بندی میوه ، قبل از ورود محصولات به سردخانه میوه
درجه بندی همان طور که از نام اپآن پیداست به معنای تفکیک محصولات با توجه به میزان کیفیت آنها می باشد و قابل ماندگار و نگهداری باشند. حال با به اتمام رسیدن مرحله سرد کردن مقدماتی نوبت به مرحله ی درجه بندی میوه ها می رسد. این مرحله از جمله ضروریترین مراحل برای پیش از ورود میوه به سردخانه به شمار میرود. لازم به ذکر است که در این مرحله میوههایی برای نگهداری در سردخانه تایید می شوند که قابل نگهداری باشند؛ بنابراین باید پیش ازوارد کردن آنها به سردخانه و منجمد کردن این میوه باید از نظر کیفیت و سالم بودن مورد بررسی قرار بگیرند.
-
التیام دادن میوه، برای جلوگیری از فساد فیزیکی محصول در سردخانه
مرحله سوم و پس از پشت سر گذاشتن مراحل قبل که درجه بندی و سرد کردن مقدماتی بود نوبت مرسد به مرحله التیام دادن میوه ها، در این مرحله تا حدی از فساد شدن محصولات جلوگیری می شود به این صورت که گاهی ممکن است محصولاتی از جمله میوه ها و صیفی جات در طی جمعآوری و برداشت و همچنین در زمان حمل و نقل دچار آسیبهای فیزیکی شوندبه این صورت که ممکن است سطح رویی آنها کنده شود یا با به زمین خوردن دچار لکه بشوند و آن قسمت دچار تیرگی شود. در این صورت اگر محصول به این شکل وارد سردخانه میوه شود، به دلیل آسیب دیدگی آنها به سرعت دچار آسیب و فساد فیزیکی بیشتر شده و فساد در ان افزایش مییابد. به همین منظورمیوه ها را پس از درجه بندی و قبل از ورود به سرد خانه میوه تا جایی که امکان دارد مورد ترمیمقرار گرفته تا از میزان پوسیدگی و فاسد شدن آنها تا حدودی جلوگیری شود .
-
واکس زدن سطح میوهها، واکسینگ برای جلوگیری از پژمرده شدن میوهجات
قبل ازورود محصولات به سردخانه میوه، و پس از گذاراندن مراحل سردکردن مقدماتی، درجه بندی و در صورت امکان مرحله ی التیام، واکس زدن و واکسیناسیون میوه ها یکیدیگر از مراحلی قبل از ورود میوه جات به سرد خانه می باشد که انجام میشود واکس زدن به قسمت سطح میوهها یک نوع واکس مخصوص می باشد. که حاوی مقداری از روغنهای مخصوص است که به لایه خارجی محصول میزنند و با این عمل در واقع نه تنها مانع از تبخیر شدن آب و پژمرده شدن میوه می شود. بلکه باعث بهبود ظاهر میوهجات نیزخواهد شد.
برای انجام این مرحله ابتدا باید روغن مخصوص را در یک حلال حل نموده و یا آن را به واسطه ی یک امولسیون کننده به صورت امولسیون در آب در میاورند وسپس میوه مورد نظر را از درون آن محلول عبور داده می شود. بعد از اتمام این مراحل میوه را توسط جریان هوا خشک شده و رطوبت اضافه آن گرفته می شود .
-
بستهبندی میوه، آخرین مرحله قبل از ورود به سردخانه میوه
آخرین مرحله پس از گذراندن تمامی مرحل پیش برای ورود میوه به سردخانه، مرحله بسته بندی می باشد. این مرحله هم از جمله مراحل ضروری و پراهمیت می باشد چرا که میوه و محصولات باید به گونهای بسته بندی شوند غیر نفوذ باشند به این صورت که سرما به درون دسته بندی و میوه ها نفوذ نکند. بعد از به پایان رسیدن مرحله بسته بندی محصولات، میوه ها برای ورود و نگهداری در سردخانه آماده میشوند. لازم به ذکر است هر محصولی برای نگهداری ضوابط مخصوص به خود را دارد که در صورت عدم رعایت آنها، ممکن است محصول از نظر شیمیایی و فیزیکی دچار آسیب شود.
نکات فروش صنایع برودتی کولست
- کلیه محصولات دارای 18 ماه گارانتی و 5 سال خدمات پس از فروش می باشند.
- نحوه سفارش کالا از طریق سایت و تماس با کارشناسان فروش می باشد.
- ارسال از طریق باربری به سراسر کشور
- صادرات به عراق